Explorare in Apuseni

In Izb. Alunului Mare sifonul terminal este plonjat si explorat pe o distanta de 55 de m. Ramane un semn mare de intrebare. Dificultatile de parcurgere si sedimentul ridicat in apa intrerup tentativa de trecere. Pe fosil se identifica locuri noi de fortat. Intr-un loc doar gramezi de argila obtureaza galeria ce continua. Necesar reechipare si recartare. Pare sa se auda si activul din unele zone fosile.

In Coltului sifonul terminal este inpenetrabil dupa 30 de m si denivelare maxima de -15,5m. Un strat de nisip lung de 5-6 m obtureaza momentan galeria.

Sunt identificate 3 ponoare active pe platoul dintre Poiana Onceasa si Piatra Coltului. Pare sa fie curent de aer. Necesar revenire.

In Av. cu Vaca sunt ancorate 3 corzi ce coboara 40- 50 de m din tavanul galeriei active. Curent de aer. Locuri de penetrare in fosilul lipsa. Debitele scurgerilor din tavan ingreuneaza explorarea. Pare sa fie cel mai propice loc pentru explorare in momentul de fata.

Ponorul cu Zapada isi deschide incet galeriile si apar primele tarasuri mai lungi. Curent de aer semnificativ. Sperante mari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: