Humpleu terminus 23.07.2015

Pentru data de 23 iulie era programata tabara de cartare a terminusului actual al sistemului Humpleu-Poienita. Astfel, in miercuri seara pe 22, ne-am dat intalnire la refugiul clubului de la IC urmatorii: Philipp Hauselmann (organizatorul turei), Claudiu –  Cristal Oradea, Nyul- CSA, Tudor Tamas- Montana Baia Mare si Catalin – Speopoli.

Philipp si Claudiu urmau sa ramana in bivuac pana duminica 26 iulie, perioada in care si-au propus sa carteze salile finale , iar Nyul, Tudor si cu mine sa ii ajutam la transportul echipamentului si sa mutam o parte din bivuacul actual, in zona sifonului terminal.

Intrarea in pestera s-a facut la dimineata la ora 10:30. Am ajuns in sala bivuacului in aproximativ 3 ore, unde ne-am reorganizat echipamentul, cu hrana, doi saci de dormit, doua  izolire si cateva capete de coarda din bivuacul vechi. Bananele erau prea pline si nu au mai incaput hamurile si o coarda de 25m  pe care Philipp si Claudiu ar fi vrut sa le foloseasca. Cu reorganizarea bananelor am pierdut cam o ora, dupa care ne-am continuat drumul spre sifonul terminal. A fost destul de greu de aici cu transportul bananelor, deoarece au trebuit manevrate cu grija sa nu intre apa in sacii de dormit, astfel ca portiunea interminabila de tarasuri a devenit si mai anevoioasa. A urmat sala Gigantilor, pe care urma sa o traversam , Philipp a spus ca e mai usor sa urcam in fosil si sa coboram iar la activ, din pricina sacilor de dormit ce trebuiau sa ramana uscati. Parcurgerea galeriei nu a fost usoara, noi fiind imbracati in neoprene, dar a meritat, sala Gigantilor e foarte frumoasa. Dupa ce am coborat din nou la activ, au inceput iarasi tarasuri interminabile dar, intr-un final am reusit sa ajungem la sifonul terminal. Aici, am desfacut bagajele, ne-am plimbat putin prin sala si am mancat. Philipp si Claudiu au ramas in terminus, iar noi ceilalti am pornit spre iesire. Intoarcerea a fost la fel de dificila desi nu mai aveam grija sacilor de dormit, dar eram mai obositi. Ne-am miscat destul de bine totusi, pentru ca  la ora 21:30 am iesit din pestera. Am spalat echipamentul, am mancat putin si ne-am intors la Cluj in aceeasi seara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: