Raport de tura Ic Ponor 22. 11. 2014

Si da, am putea spune ca in acest weekend am facut muschi la Ic Ponor.
Weekend e prea putin spus, caci incepand cu ziua de joi, Cristi (Irimies) si Daniel (Ket) au taiat, crapat si aranjat lemnul de foc pentru cabanuta. De asemenea, cabanuta a mai primit un rand de spuma, ajungand sa fie, dupa parerea unora, prea izolata.

Vineri seara am ajuns si noi: Catalin (Rus-Herdea), Gigi (Fratila), Ion (Ilesoi) si Matei (Cristian); Petre (Lupsea) ajunsese cu putin timp inainte, de la Oradea.

Sambata am facut doua echipe: una de pestera si una de lucru la cabana. Cristi si Gigi au ramas sa mai taie lemne de foc si au si construit un acoperis in spatele cabanutei, ca sa nu stea in ploaie rodul muncii lor. Restul am mers in Humpleu intr-o tura de explorare/catarare. Am catarat undeva in sala Gururilor (nu stiu sigur daca asa se cheama, eu asa ii spun. E cea cu gururi multe, mari si sparte.). Dupa o escalada de 10 metri si o scurta decolmatare, am reusit sa intru pe o galerie sufficient de mare incat sa stai in picioare (ba chiar un pic mai mare). In dreapta, dupa 10 metri de galerie, am dat de un put cam de 25 de metri, care cobora in sala din care incepusem sa cataram. In stanga am mers cam 20 de metri pana sa
ajungem la un taras stramt de vreo 4 metri. Petre a incercat aproape o ora sa treaca o obstructie, timp in care eu am dezechipat unde am catarat si am inceput sa echipez putul nou gasit, mai larg si mai comod. M-am intors la Petre si am reusit sa trecem de taras. Dupa ce am mai trecut de o stramtoare am dat de un horn inalt de vero 3 metri care insa se
ingusta destul de tare (avea curent de aer destul de bun totusi). In total galeria are cam 40-50 de metri.

Dupa asta am ochit o alta gaura in perete si pornind de pe coarda montata, am inceput un traverseu spre dreapta. Am facut o mana curenta suspendata de 8-10 metri lungime si am ajuns chiar la baza galeriei, dar n-am mai avut vena si timp sa mai bag cateva gujoane si sa urc in ea.

Asadar, avem obiective pentru tabara de 1 decembrie: galeria noua trebuie cartata si ultima catarare trebuie terminata.

Duminica am strans lucrurile, am facut curat la cabana si dupa o scruta tura de inspectie la izbucul alunului mic (vom avea nevoie de o echipa de sustinere pentru Cristi (alt obiectiv pt tabara)), am pornit spre casa.

Cam atat de la Ic. Continuam povestea weekendul viitor!

Matei

P.S.: Cred ca se subintelege ca oamenii care au crapat lemne pentru cabanuta merita sa fie rasplatiti, macar cu niste beri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA _DSC3776

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: