Tura la Ic (23-24.11.2013)

Participanti: Madalina Nistor, Cristi Irimies, Rares (scufundator, prieten cu Cristi), Mihai Giurgiu si Matei Cristian.
      Am ajuns la Doda Pilii vineri, o parte la amiaza, o parte seara. Eu am ajuns seara, asa ca nu pot  spune cu certitudine, dar banuiesc ca in respectiva zi nu s-a ajuns mai departe de barul din Doda.
      Sambata pe la 10 am ajuns la Humpleul Mic si o ora mai tarziu am intrat in pestera: Cristi si Rares in costume de neopren, pregatiti sa plonjeze sifonul amonte, iar Madalina, Mihai si Matei cu banane si plumbi in maini, formand echipa de sustinere. Totul a mers ca pe roate pana la laminor, locul in care intelegi brusc de ce ii se spune Humpleul MIC, locul prin care pieptul lui Rares nu a vrut sa treaca. Dupa mai multe tentative esuate, Rares renunta la salopeta si la costumul de neopren si reuseste o trecere impresionanta, cu coatele si genunchii goi (purta un shorty de 2 mm). I-am insotit pe cei doi scufundatori pana la activ. Neavand rost sa stam sa ii asteptam, am facut o scurta vizita pana la sifonul aval, iar apoi am iesit si ne-am pornit spre Ponorul cu Zapada. La Ponor am lucrat cateva ore bune si am reusit sa ne atingem scopul: bicepsi reliefati si fese mai ferme. La scurt timp dupa ce am iesit din pestera ne-am intalnit cu Cristi si Rares, carora li s-a terminat firul ghid dupa al treilea sifon plonjat. Vom reveni cu date mai precise despre sifoane si speram si cu niste filmari (amandoi aveau gopro-uri). Cristi a gasit o galerie stramta lunga de vreo 70 de metri si a estimat ca in total au gasit aproape 150 de metri noi. Ziua am incheiat-o in mod festiv la barul din Doda, cu bere si pufuleti.
      Ziua de duminica am dedicat-o lucrului la cabanuta. Am construit un podium pentru scara, un prici si o banca si am avut grija sa ne incadram in specificul cabanei, lucrand fara boloboc, cu o ruleta de 1 metru si un echer dintr-un colt de osb.
Matei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: