Tura V5 28 noiembrie – 1 decembrie 2011

Saptamana trecuta am facut o tura in V5, programata initial pentru 7 zile, dar din cauza prognozei meteo am decis sa stam doar 4 zile.

Participanti: Razvan Onu, Cristi Irimies, Simona Laiu.

Plecarea din Cluj a fost luni dimineata (28 noiembrie), pe la ora 8 am inceput sa ne mobiliam iar pe la 11 am reusit sa iesim din Cluj dupa ce ne-am luat mancare, baterii, echipament si altele. Am ajuns in Varasoaia la 15.30 iar la 17.00 incepeam sa coboram in subteran cu 4 banane, iar la ora 22.00 am fost in sala Poli Matos dupa ce pe drumul de coborare am facut usoare modificari la cateva din echiparile puturilor.

Printre obiectivele turei s-au numarat: echiparea bivuacului din Poli Matos cu mancare si echipament pentru o tura de 7 zile de la iarna cand vremea va fi mai stabila, explorarea unei galerii din apropierea salii Poli Matos care nu a fost inca parcursa, atingerea salii Jonctiunii din Frigideru lui Gigi si explorarea a doua galerii de acolo.

In urmatoarele trei zile petrecute in subteran, am reusit urmatoarele:

– un inventar generos de mancare si putin echipament pentru turele viitoare (multumim eMont pentru coarda!!),

– explorarea galeriei ce pleaca din Poli Matos care a continuat cu cativa de metri mai mult decat fusese deja parcursa, se termina intr-un put pe care l-am coborat cu Cristi si care da intr-o alta galerie din amonte de PM; am mai catarat o saritoare laterala galeriei care debuseaza intr-un horn de aproximativ 20 m cu apa si curent slab, dar pe care nu l-am ca-tarat neavand bormasina la noi.

– explorarea a inca alte doua pasaje de sub sala PM care ajung la activ – bravo Razvane pentru perseverenta cu care ai cautat 🙂

– incercare esuata de a ajunge in Sala Jonctiunii, undeva pe traseu spre Frigiderul lui Gigi ne-am pierdut, dar am dat peste un put de aprx. 30 m care nu avea urme a fi coborat. Si acesta ramane pentru data viitoare cand vom avea bormasina la noi.

– am gasit si formatiuni interesante pe care am incercat sa le pozam cat mai bine cu aparatul pe care ni l-a imprumutata Alina (mersi Alina!)

Dupa toate acestea, joi seara la 17.00 am inceput sa urcam din PM iar la 20.40 am ajuns la suprafata.  A fost o tura scurta si reusita care s-a incheiat pe o nota optimista, mai ales ca am coborat joi noapte in Doda Pilii la tabara clublui unde stiti deja cum a fost.

Pana la urmatorul bivuac si alte explorari, iata cateva imagini din experienta noastra in intuneric de saptamana trecuta:

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: