Tabara la Ic Ponor – SpeoPoli in colaborare cu Cluburile Cassovia si Tisovec

In perioada 4 – 8 iunie 2011 s-a desfasurat la Ic Ponor o tabara a clubului nostru in colaborare cu cluburile Cassovia si Tisovec din Slovacia.

Din partea celor doua cluburi slovace au participat 14 speologi iar din partea romaneasca au participat Mihaela Manisor, Anca Geanta si Sigrid Crasnean care au stat in zilele de 4 – 5 iunie iar Simona (adica ieu) pe toata perioada tabere.

Ziua de sambata a fost de acomodare, s-au pus corturile pe platoul de vis-a-vis de cabana lui Mishu, s-a facut mancare la ciaun, s-au golit cateva sticle de Borovicka… Duminica s-au facut doua ture, una in Pestera Coltului la vizita si sapat si una in Pestera Alunicu la sapat. In Coltului s-a sapat unde cu cativa ani in urma au sapat francezii si au lucrat pana cand locul nu a mai permis lucrul cu sculele care le aveau oamenii la ei, oprindu-se la o diaclaza ingusta cu peretii din roca solida. In Alunicu am mai mers si a doua zi (luni), am mai inaintat cu sapatul, era putin curent, se auzea apa tare, se sapa destul de usor dar fara spor avand in vedere cum stau lucrurile pe harta, directia si adancimea la care se sapa. Tot luni a fost o echipa mare care a facut o tura de suprafata pe Valea Ponorului, urcand in Poiana Onceasa si coborand pe Valea Alunului Mare. Vremea a fost ploiasa in fiecare zi  iar luni, cand au facut tura asta mare de suprafata a fost cea mai mare ploaia. Marti a fost ziua foto – cu o echipa am fost la o tura foto in subteran iar alta echipa la poze la Molhasurile in Valea Izbucelor. Eu marti noaptea am plecat la Cluj iar slovacii au plecat spre casa miercuri la pranz prin Padis si au ajuns miercuri noapte in Slovacia.

Per total tabara a iesit bine, lumea s-a simtit bine, le-au placut pesterile si zona, ne-au invitat la ei la taberele lor anuale si si-au exprimat dorinta de a mai veni la noi si la anu’ la Ic.

Fotografiile au fost facute de Pavol Kocis si Lukas Vlcek.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: