Raport Stagiu topografie Cluj noiembrie 2010

Saptamana asta, 17 – 21 noiembrie 2010, la Cluj, Clubul de Speologie Politehica impreuna cu Societatea Romana de Speologie-Carstologie de la Bucuresti a organizat Stagiu de topografie – aprofundarea metodelor computerizate de prelucrarea a hartilor de subteran si suprafata. In desfasurarea stagiului am primit un mare sprijin si ajutor din partea colegilor nostri de la CSA Cluj. Lector a fost Marius Vlaicu, membru SRSC si cercetator la Institutul de Speologie „Emil Racovita” din Bucuresti.

Scopul final a fost digitizarea (modelul matematic) a unui areal (masiv calcaros, grupa de munti etc.) impreuna cu retea hidrigrafica, reteaua drumuriloe, plasarea localitatilor etc., scop care a fost realizat de toti participantii. S-au facut aplicatii in programele Compass, ArcView (GIS), GlobalMapper si Plan.

Participanti: a fost un numar total de 14 participanti. De la clubul nostru au fost Gigi Fratila, Silviu Vaida, Laura Tusa, Andrei Panait si eu (Simona Laiu). De la CSA au fost 9 oameni.

Stagiu a fost un experiment si s-a dovedit unul insipart si reusit. Reusita se datoreaza in primul rand gradului ridicat de profesionalism a lui Marius Vlaicu, care cunoste forate bine programele, are o mare putere de sintetizare a informatiei si care a reusit in cateva zile sa ne prezinte pasii practici ce trebuie facuti in realizarea unei digitizari. A fost multa informatie, dar el are deschiderea de a colabora mai departe pe mail atunci cand avem nevoie de ajutor. In masura in care va exista dorinta/cerere de a organiza un stagiu la fel ca acesta, exista posibilitatea de a-l repeta in viitor; daca vor fi colegi care vor lucra la harti si se va impune un stagiu nivelul „avansati” de asemenea exista posibilitatea organizarii acestuia.

Ca incheiere, vreau sa-i multumesc in primul rand lui Marius pentru efotul depus de a veni la noi si pentru rabdarea cu care a stat cu noi de dimineata pana seara, clubului CSA pentru sprijinul oferit in desfasurarea stagiului si nu in ultimul rand tuturor participantilor pentru prezenta si sa le urez spor in aplicatiile pe care le vor efectua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: