Raport de tura – Avenul din Sesuri

Cu gandul de a face un ultim antrenament inainte de expeditia din Berger, am pornit vineri seara din Cluj spre zona Scarisoara:  Teo, Stefan, Petre si Carmen. Initial se anuntasera mai multi participanti de la club, dar din diverse motive nu ne-au mai onorat cu prezenta. Am ajuns in sat langa Scarisoara pe la 9:30 -10 seara si am decis sa punem cortul in singurul camping din zona. Birtul nu era deschis si eram destul de obositi, asa ca ne-am culcat devreme:) . A doua zi dimineata trebuiau sa vina Cristina, Alin, Adina si Raluca din Stei de la congres. Cu greu au facut rost de masina si au ajuns pana la urma la noi pe la 11:30, mai putin Adina…care a ramas la Stei. Ne-am decis sa ne impartim in 2 echipe: eu, Teo, Stefan si Petre am plecat inainte sa echipam, iar restul urmau sa intre la vreo 2 ore dupa noi.  Zis si facut, la ora 12 am intrat in aven, iar dupa putul de 30m zis „prapastia” ne-au ajuns si Raluca si Cristina, care din pacate au trebuit sa se intoarca deoarece baietii le asteptau afara, dornici sa ajunga la seara sociala de la congres :D. Se pare ca au avut si ceva probleme cu masina pe drum, ajungand doar in 4 ore la Stei.

Noi am continuat sa inaintam in aven, descoperind ca partea cea mai frumoasa a lui e de la -123m incolo. Corzile ne-au ajuns la limita, trebuind sa cataram la liber o saritoare si sa recuperam coarda ca sa reusim sa coboram pana in capat.  Dar a meritat din plin efortul, ultima parte pana la sifon merita vazuta;) Din pacate nu avem poze din subteran, eu mi-am uitat aparatul foto acasa, iar George nu a mai venit…

Am iesit din pestera pe la 2:30 noaptea, tura durand in total 14 ore si jumatate. Ajunsi la corturi, am hotarat ca nu mai avea niciun sens sa ne pornim spre Stei la congres, asa ca am mancat ceva si ne-am pus la somn. A doua zi a fost o vreme superba,  am lenevit un pic prin poiana la soare, dupa care ne-am pornit in jos spre Garda, cu gandul de a gasi un loc bun langa rau de spalat echipament. Am spalat si echipamentul si pe la 7 seara eram deja in Cluj.

In concluzie, a fost o tura un pic obositoare, dar foarte faina 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: