Raport tura – P. cu Ferigi

Locul: P. Ferigi
Perioada: 3-4 iulie 2010
Sef tură: Miha Manisor
Participanţi: Miha, Ionut, Andrei (FV)
Obiectivele turei: Vizită, Antrenament

Desi tura fusese planificata cu o luna inainte, vineri seara ne-am dat seama ca suntem numai 3 oameni, fara masina si cu o gramada de echipament de carat.  Sambata dimineata ne-am intalnit in gara toti 3, iar pana in Stana de Vale ne-a insotit si Carmen. Am ajuns in Bratca cu o oarecare intaziere a trenului, iar dupa un pit-stop in centru, unde ne-am impartit corzile si amarajele, am pornit pe jos spre Damis. Cand am ajuns deasupra taberei de la Bratca, ne-a luat prima masina. Am mers pana la intersectia spre Ponoras iar de acolo, inca vreo 2 km pe jos pana ne-a luat vanzatorul de varza din Arad, care ne-a si dus pana la locul de corturi. Dupa ce am mancat, am facut bananele,  am pornit cu tot cu rucsacii spre pestera. Cum au fost furtuni in zona, erau foarte multi copaci cazuti pe carare, asa ca nu am facut 5 minute ci 10 pana la intrare.

Eu am inceput echiparea primului put, iar baietii au bagat rucsacii in pestera. Fiind destul de stramta intrarea, a durat destul de mult partea cu agatatul rucsacilor pe scara primului put, dar in cele din urma ne-am pornit spre urmatoarele puturi.

In continuare a echipat Andrei, eu avand grija de Ionut.

Dupa putul mare ne-am dezechipat, fiindca eu am decis din Cluj, ca desi sunt spituri batute si mai departe, nu are nici un sens sa mai car coarda si amaraje, de vreme ce totul se face destul de usor si-n siguranta si la liber.

Am ajuns pana in sala cu lacul fara probleme.

La iesire eu am dezechipat iar Andrei a preluat rolul de profesoara 🙂

Din nou a durat destul de mult partea cu rucsacii, dar in total am stat 6 ore in pestera, din care mai mult de o ora a fost partea de bagat si scos rucsacii.

Seara am facut un foc, am pus corturile si pe la 12 ne-am pus la dormit.

Dimineata ne-am trezit pe la 9 si am inceput sa dezbatem daca intram sau nu in Sohodol. Eu dupa experienta de acum 2 ani cu viitura, vroiam sa fiu convinsa ca nu mai patim la fel si oscilam mai mult spre a merge in Av. Magura Dosului.

Dupa multe calcule, discutii, discutie cu Vari Laszlo, care mi-a zis sa nu ma duc, ziua a continuat cu decrosari in copac.

Pe la 3.30 am pornit cu rucsacii in spate spre Bratca. Am facut o oprire in zona cu Magura Dosului, m-am dus numai eu pana la el, l-am relocalizat si-am ajuns la concluzia ca vaca de acum 10 ani, langa care se facea o fractionare, inca exista sau este alta noua, fiindca mirosea cumplit.

Am mers cam 4 km pe jos si am prins o masina care a fost dispusa sa ne ia pe noi si rucsacii nostri plini de argila. Am avut noroc, ca asa am prins trenul de 5 si ne-am reintalnit cu Carmen.

In concluzie: A fost o tura de antrenament foarte buna: Ionut a invatat foarte mult la partea de parcurs si a avut suficienta rabdare cu mine si Andrei sa incercam sa variem si sa experimentam diverse tipuri de amaraje, deci sa ne mai perfectionam si noi. Alta parte buna a fost ca am vazut ca: SE POATE SI PE JOS.

4 gânduri despre „Raport tura – P. cu Ferigi

  1. Fiecare dintre noi ar vrea sa viziteze aceste locuri minunate. Sunt bucuros ca anume fratele meu(Ionut),si inca 2 membri de la Speopoli au intreprins aceasta tura in P.Ferigi. As vrea si eu sa ajung prin locurile vizitate de fratele meu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: