Raport tura – Exercitiul Salvaspeo Humpleu

Locul: P. Humpleu
Perioada: 18-20 iunie 2010
Participanti din partea Speopoli:  Gigi, Teo, Stefan, Miha, Bubulu, Cristi, Fifty, Alina, Mihai, Alin, Carmen, Petre, Cristiana, Ceaparu, Oana
Obiective: Participare la Exercitiu Salvaspeo, vizita Humpleu

Exercitiul regional Salvaspeo a fost organizat de filiala Salvaspeo Cluj in parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Majoritatea  participantilor din variate colturi ale tarii s-au strans deja de vineri seara la locul taberei, cand s-au completat fisele de inscriere si s-a decis componenta echipelor. Tot vineri seara a fost expus scenariul exercitiului : o echipa de speologi a ramas blocata din cauza unei viituri in Pestera cu Apa din valea Firii, iar o persoana din o a doua echipa aflata in Pestera Humpleu a suferit o fractura de picior.

Sambata dimineata pe la 10:30 si-au inceput activitatea primele echipe de salvatori.  Pentru evacuarea apei din sifonul din prima pestera au fost puse la dispozitie de catre ISU Cluj doua motopompe portabile. Sifonul a fost golit total cu cele doua motopompe, dupa care s-a evacuat targa pe o tiroliana din apropierea intrarii in pestera. Din Pestera Humpleu s-a evacuat targa din Sala Mare. Exercitiul a durat aproape opt ore desfasurandu-se paralel in cele doua cavitati.

La exercitiu au participat 78 de persoane care au lucrat efectiv in cele doua pesteri, printre acestia aflandu-se 12 asistenti si medici, care au venit pentru a asigura asistenta victimei, membrii ai formatiunilor salvamont din Cluj si Margau, membrii Salvamont-Salvaspeo din judetele Bihor, Arad, Mures, membrii salvaspeo din Bucuresti, Cluj, Alba, 12 persoane din cadrul ISU Cluj, un echipaj de la SMURD Cluj si unul de la Ambulanta Cluj. In total aproximativ 100 de persoane.

Sambata noaptea s-a lasat cu un chef  „traditional” cu cantari la foc 🙂 , iar duminica s-au organizat mai multe ture:

  • vizita activ Humpleu condusa de Gigi
  • vizita fosil unde au participat Alin, Miha, Bubulu, Teo, Stefan, Cristi, Alina, Fifty
  • bataie de zona Poiana Vartop si Poiana Marului unde au participat Carmen, Petre, Cristiana, Mihai si Oana

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: