Raport tura – Avenul Gemanata

Locul: Av. Gemanata, Groapa de la Barsa, Cetatile Ponorului
Perioada: 11-13 iunie 2010
Sef tură: Petre Lupsea
Participanţi: Petre, Cristiana, Teo, Stefan, Alina, Fifti, Raluca, Cristi, Carmen, Florin, Roxana, Iancu, George
Obiectivele turei: Fotografie, Vizită

Vineri, 11 iunie 2010, am pornit cu trei masini din Cluj, ajungand in Glavoi seara in jurul orei 23. Am campat si ne-am culcat pentru a porni a doua zi cat mai devreme.
Sambata dimineata au ajuns in Glavoi si Cristiana cu Petre. Ne-am impartit in doua echipe principale:
– prima echipa (Teo, Stefan, Cristi, Alina si Fifti) urma sa faca traverseu din Gemanata pana in Avenul Negru, echipand amandoua avenele dezechipandu-l doar pe Negru
– a doua echipa (Cristiana, Carmen, Petre si George) urma sa intre in Avenul Gemanata dupa ora 18, pentru realizarea unor fotografii de noapte, folosind echiparea realizata de echipa 1.
Pana la ora intrarii in Gemanata echipa 2 a organizat alte doua activitati: o parte din membrii (Cristiana, Carmen, Roxana, Iancu si George) au vizitat Cetatile Ponorului, iar o alta parte a mers la Caput pentru exercitii de TSA cu incepatorii (Petre, Raluca, Florin).
In timpul turei s-a constatat ca echipa 1 nu a putut realiza traverseul din pricina unui dop de gheata in avenul Negru, asa ca iesirea s-a facut tot prin Gemanata, pe unica linie echipata, fapt ce a decalat cu peste o ora intrarea echipei 2 in aven. Echipa de fotografie a realizat o serie de cadre in interiorul galeriei active, insa cadrele pe care ni le-am propus nu au putut fi realizate.
Iesirea s-a facut in jurul orei 1 noaptea.
Tot in cursul zilei de sambata am reusit sa luam legatura cu membrii clubului Focul Viu, care nu au reusit sa ajunga in Glavoi datorita unei defectiuni a masinii.
Duminica o echipa formata din Teo, Stefan, Alina, Fifti, Carmen, Cristi, Florin si George a intrat in Groapa de la Barsa pentru o tura de vizita. S-a parcurs cavitatea pana la sifonul terminal, vizitandu-se mare parte din galeriile secundare.
Spre seara a fost spalat echipamentul, s-au strans corturile si s-a plecat spre Cluj, unde am ajuns in jurul orei 1 noaptea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: