Ic Ponor, 1 mai 2010 – raport de tura

Tura de 1 mai a inceput vineri 30 aprilie, odata cu camparea la corturi pe platoul din Ic Ponor.

O echipa formata din: Petre, Silviu, Daniel si George a intrat in „Pestera fara Malahit” pentru explorare si decolmatare. S-a avansat pe galeria terminala cu cativa metri, intr-o zona in care zgomotul activului scade in intensitate, indicand o indepartare de acesta. Sectiunea galeriei se micsoreaza foarte tare, facand dificila scoaterea materialelor care blocheaza accesul. In zona aceasta, galeria prezinta un tavan neted, continuu, sub forma une fete de strat, si o podea neregulata cu fragmente de calcar si argila.

Revenirea la corturi s-a facut in jurul orei 3:00, in timpul noptii temperatura scazand in jurul valorii de -5 grade celsius, lucru care sugereaza faptul ca dormitul la corturi nu a fost cea mai buna idee pentru perioada asta a anului.

In ziua a doua – 1 mai, s-au format doua echipe:

– prima echipa (Teo, Stefan, Fifti, Silviu, Cristi, Daniel, Dana, Carmen, Petre, Cristiana, George) au intrat in Pestera Cerbului, trecand de punctul in care ne oprisem la tura de 1 Decembrie. Am constatat necesitatea regandirii sistemului de echipare in zona primei verticale din interiorul pesterii. S-a mers direct spre „Sapte Galeti” unde s-a incercat scoaterea apei pentru a putea trece in sectorul urmator al pesterii, dar fara succes. In paralel, o parte din echipa a facut fotografii pe parcursul pesterii.

– a doua echipa (Alin,  Stolo,  Dan, Stefania) au participat la o actiune de largire a jonctiunii cu Ponorul Mare.

In a treia zi – 2 mai, s-au format trei echipe:

– prima echipa (Teo, Stefan, Fifti) a facut o tura de vizita in Pestera Rece

– a doua echipa (Carmen, Cristiana, Petre, Cristi, George) a mers in Pestera Coltului, cu scopul de a vizita si fotografia pestera. S-a parcurs mai putin de jumatate din partea activa,  pentru ca era deja tarziu si duminica…

– a treia echipa (Alin, Stolo, Dan, Stefania ) au continuat sa sparga in Ponorul Mare si au largit suficient cat sa treaca Stolo fara probleme.

Obiectivele propuse pentru tura au fost atinse. S-a hotarat realizarea unei tabere foto in Pestera Coltului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: